Norsk English

Konsert Gjermund Larsen Trio

Hardanger folkemuseum, loftet

06.10.2017 19.30

Fredag 6. oktober kjem Gjermund Larsen Trio til konsertscena på Hardanger folkemuseum. Gå ikkje glipp av sjansen til å oppleva denne fantastiske trioen. Konserten startar kl 19.30

Gjermund Larsen Trio har i over ti år utvikla sitt heilt særegne uttrykk der element frå norsk tradisjonsmusikk, kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltar saman.  Med utgangspunkt i tradisjonsmusikken frå Nord-Trøndelag har Gjermund Larsen i samspel med Andreas Utnem og Sondre Meisfjord skapt eit unikt musikalsk univers som har gitt både nasjonalt og internasjonalt gehør. Etter å ha mottatt Grappas Debutantpris 2007, fekk trioen året etter Spellemannspris for debutalbumet Ankomst. Dei har gitt ut totalt fire album og mottatt ein rekkje prisar og utmerkingar seinast i 2015 med German phonographic critics award i kategorien Folk & Singer/Songwriter.

Gjermund Larsen ble historiens yngste vinner i A-klassen på Landskappleiken 2002, og avla sin Diplomeksamen i folkemusikk Norges musikkhøgskole i 2008. Han opptrer jevnlig som solist med kor og orkestre, og har komponert en rekke bestillingsverk for norske festivaler. I en alder av 35 år har Gjermund allerede rukket å motta Spellemannsprisen hele fem ganger, og hans tette samarbeid med Trondheimsolistene har blant annet resultert i en Grammy-nominasjon for plata In Folk Style.  

Andreas Utnem (piano/harmonium) samarbeider med artister som Trygve Seim, Ingebjørg Bratland og Andreas Bræin Hovig. Andreas er en ettertraktet teaterkomponist i Norge og Sverige, og er til daglig ansatt som musiker i Kirkens Bymisjon i Oslo.

Sondre Meisfjord (Kontrabass) har sin bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim, og mottok Spellemannspris i 2002 som medlem av Come Shine. Sondre spiller med Kari Bremnes, og er en av landets mest ettertraktede bassister.

Pub og kafé

Dørene opnar omlag ein time før konsertstart. Kafeen er ope, og det vert sal av forfriskingar under og etter konserten.

Konsertane på Hardanger folkemuseum vert arrangert i samarbeid med Hardanger folkemusikksamling og med støtte frå Norsk kulturråd.

Logo, Norsk kulturråd